Інгредієнти:
- 1 велика або 2 середніх цибулини
- 400 г печериць
- 2 столові ложки оливкової олії
- 4 столові ложки вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- 0,5 чашки білого вина
- 2 склянки рису
- 4 чашки курячого бульйону
- 1 чайна ложка солі
- щіпка чорного перцю
Приготування:
- Розігріти жаровню або каструлю з кришкою, що щільно закривається, на середньому вогні, додати 2 столові ложки оливкової олії та 2 столові ложки вершкового масла.
- Подрібнити цибулю та додати її в гаряче масло й пасерувати до напівпрозорості 5 хвилин. Потім додати нарізані гриби та готувати поки рідина не випарується та гриби не набудуть золотистого відтінку (8-10 хвилин). Додати 2 зубки подрібненого часнику та добре перемішати протягом 1 хвилини.
- Влити 0,5 склянки білого вина та варити поки воно не випарується (2-3 хвилини). Всипати промитий рис, 4 склянки бульйону, 2 столові ложки вершкового масла, 1 чайну ложку солі та дрібку чорного перцю.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь та варити під щільно закритою кришкою на повільному вогні поки рис не приготується повністю (18-20 мінут). Добре перемішати і прикрасити зеленню.
Плов з печериць готовий! Смачного!